Referenties

Mijn vader is 80 jaar oud. Twee jaar geleden stierf mijn moeder na een lange ziekte. Hij had haar altijd zelf verzorgd. Hij had het erg moeilijk om dat verlies te verwerken. Daarenboven werd hij erg verward, hij werd opgenomen in het ziekenhuis en daar werd een beginnende dementie vastgesteld. Met de auto rijden ging niet meer, alleen wonen ook niet. En het korte geheugen was ver weg. Daarentegen kon hij nog genieten van gezelschap van familie en vrienden, hij speelde nog piano, en hij wilde absoluut thuis blijven wonen. Vanuit het ziekenhuis kregen wij de gegevens door van Ciconia. Zij konden ons binnen de 3 maanden een dame sturen die voldeed aan de gevraagde criteria : zorgzaam en lief, ook ontwikkeld, en met rijbewijs en rij-ervaring waren er zo enkele. Dit was een enorme verademing in vergelijking met wat we hebben moeten beleven die maanden ervoor ttz combinaties van alle soorten thuishulp, met steeds veranderende agenda's, nieuwe personen enz, waardoor mijn vader nog verwarder werd.

Wij hebben het ons nog geen seconde beklaagd en zijn ongelooflijk blij deze oplossing gevonden te hebben. De dame zorgt voor mijn vader als een gelijkwaardige, stelt zich op hem af, zorgt ook dat hij actief blijft, betrekt hem in alle activiteiten thuis en houdt op alles toezicht, het is een perfecte huishouding. Dankzij haar wordt mijn vader ook stilaan opnieuw opgewekt, hij is niet meer ongerust over de toekomst, en hij aanvaardt ook zijn situatie. Wij zijn ervan overtuigd dat dit werkelijk de beste oplossing is voor ouderen die afhankelijk worden en thuis willen blijven. Wij hopen echt dat wij altijd kunnen blijven genieten van deze zorgformule van Ciconia.

Door Barbara Vandermeulen op 08/10/2018

Met het verdict dementie en 'niet haalbaar om nog alleen te wonen' maar 'te goed voor een verzorigingshuis hebben we een ons een tijd lang moeten behelpen met verschillende organisaties om de dagen en nachten rond te krijgen. Een grote inspanning, veel verschillende helpende mensen, een organisatie (!) te gek voor woorden, tot ... we kennis maakten met Ciconia en vrij snel konden beroep doen op hun diensten. Sindsdien gaat alles super met mama. Onze dame is fantastisch. Zij zorgt voor mama alsof het haar eigen moeder zou zijn. Ze kookt en doet licht huishoudelijk werk, doet de boodschappen en is 'het geheugen' voor alles wat mama vergeet. We worden goed ingelicht over het reilen en zeilen zodat we goed weten hoe het gaat. Ze springt zuinig om met het huishoudgeld en zoekt nergens een persoonlijk voordeel. Ze is bijzonder discreet en van zodra we zelf op bezoek gaan verdwijnt ze om wat privacy te geven. Door het vaste stramien, het gezond eten en de dagelijkse wandeling heeft mama rust gevonden en geniet ze van elke dag. Dit is werkelijk de mooiste oude dag die men kan wensen. Wij kinderen kunnen nu na 2 angstige jaren met veel zorgen mee genieten van deze prachtige omkadering die geboden wordt.

Door Verbeek op 08/10/2018

Mijn moeder stond op het punt om naar een verzorgingshuis te gaan, maar wilde haar heerlijke huis en man niet verlaten, ze kon moeizaam met een rollator lopen. Van een colega van mijn vrouw hoorde we goede verhalen over de Oost-Europese hulpen, bij haar moeder. Na een paar maanden peperdurehulp van een plaatselijke hulpinstantie, met dagelijkse wisselingen van allerlei dames, kwam de eerste Oost-Europese en na ieder half jaar een andere, want ze mogen hier niet langer dan een half jaar werken. Tot aan haar dood hebben 4 dames elkaar op gevolgd en aan het einde kwamen er gedurende een paar weken 2. Wij zijn en mijn moeder (88/89) was altijd vol lof over de dames, ze is altijd zeer liefdevol verzorgd, een aantal dames spraken meer of minder engels een sprak en beetje italiaans. ze pasten zich fantastisch aan en kregen de taal ook redelijk onder controle. Ze kookte, deden boodschappen en verzorgde mijn moeder dag en ook s`nachts als het nodig was. Mijn moeder was niet de makkelijkste, het is altijd prettig verlopen. Zondag`s kwam een van de kinderen en kookte, want een dag vrij is wel nodig. dat was ook altijd erg gezellig met z`n allen, dat doorbrak ook een beetje de wekelijkse sleur voor de dames. met een aantal hebben we nog altijd E mail contact. Wij hebben de hulp altijd fantastisch gevonden en mijn moeder kon thuis blijven wonen, het was een mooi einde van haar leven.

Door N. Langelaan (hilarius) op 02/10/2018

Na een korte opname in een rusthuis in april 2011,waar onze ouders helemaal niet gelukkig waren en wij ook niet, zijn we via een huisarts in contact gekomen.Sinsdien hebben zij reeds 4 Oost-Europese dames in huis gehad.In het begin was het even wennen,maar snel beseften wij dat dit dè oplossing was.Dag en nacht iemand aanwezig, die met veel passie steeds klaar staat en hulp biedt waar nodig.Zij zijn zeer vriendelijk en attentvol. Wij hebben deze diensten reeds vaak aangeprezen aan kennissen en zouden niet meer zonder kunnen of willen.

Door F. Van Molhem op 02/10/2018

Mijn moeder (90 jaar) is sinds 3 jaar weduwe geworden en sindsdien had ze veel angst om alleen te zijn en ook ging haar gezondheid achteruit. Wij hebben sinds 1,5 jaar een Oost-Europese dame bij mijn moeder in huis genomen. Wij hebben bijgevolg al 2 verschillende dames gehad, allebei waren zij heel vriendelijk en bijzonder behulpzaam en begaan met mijn moeder. Ze leerden snel en goed de nederlandse taal en alles verliep op rolletjes. Mijn moeder was op voorhand eerder sceptisch tegenover het concept maar nu zegt ze dat ze het al veel vroeger had moeten doen want dat dit de ideale oplossing is. Wij kunnen het iedereen aanraden!

Door Mevr. V. Engels op 02/10/2018

Mijn ouders hebben gedurende 6 maanden een Oost-Europese dame gehad die bij hen inwoonde en alle huishoudelijke taken en de zorg voor mijn ouders (86 en 87 jaar) op zich nam. Ze deed dit met heel veel geduld en veel plezier. Ze was altijd opgewekt en vriendelijk, ze zag altijd en overal werk en niets was haar teveel. Ze leerde ook snel nederlands en kon al vlug alle boodschappen doen. Ze was heel bezorgd om het welzijn van mijn ouders en probeerde voor hen een aangename huisgenote te zijn. Een betrouwbare, sympathieke dame waar iedereen zich snel op zijn gemak mee voelde. Een echt aanrader!

Door Ciska Chielens op 02/10/2018